Belgijski proizvođač Packo pumps, koga Ostral d.o.o. kao distributer zastupa na tržištima Srbije, Crne Gore i Makedonije, je vodeći proizvođač centrifugalnih pumpi izrađenih od nerđajućeg čelika.

Od samog početka 1975. godine, Packo Pumps se opredelio za projektovanje i proizvodnju pumpi od nerđajućeg čelika namenjenih gotovo svim industrijskim granama. Od onda je preko 300.000 pumpi proizvedeno i ugrađeno u veliki broj različitih aplikacija.

Prve pumpe koje je Packo proizvodio bile su namenjene mlečnoj industriji, tako da su od samog starta Packo pumpe ispunjavale zahtevne higijenske uslove i imale mogućnost jednostavnog i detaljnog čišćenja.

Konstrukcija od nerđajućeg čelika i procedura elektropoliranja površina su dva standarda koja čak i danas izdvajaju Packo pumpe, a detaljno poznavanje industrijskih procesa za koje su pumpe namenjene postavile su Packo Pumps na mesto lidera na tržištu u različitim sektorima.

Opšte industrijske pumpe čini velika serija od 12 tipova pumpi, sa mogućim protocima od 40 do 1700 m3/h, pritiscima na potisu od 2,5 do 13 bara i transportom fluida viskoznosti  do 1000 cP. Takođe, postoje i posebne izvedbe – samousisne pumpe za povrat CIP-a (čišćenje sistema bez demontaže); pumpe sa velikim prečnikom radnog kola za transport fluida sa čvrstim česticama (povrće, morski plodovi…); višestepene pumpe za izmenjivače toplote, filtere, CIP pod visokim pritiskom, itd; pumpe za transport tečnih fluida koji u sebi sadrže vazduh, takođe dobre za povrat CIP-a.

Široka paleta Packo pumpi obuhvata pumpe za higijenske aplikacije od kojih posebnu grupu čine pumpe namenjene farmaceutskoj industriji,  kao i pumpe namenjene drugim industrijskim granama za aplikacije koje zahtevaju izradu od nerđajućeg čelika.

Najveći broj pumpi Packo Pumps primenu nađe u prehrambenoj industriji: preradi mleka i mlečnih proizvoda, akoholnih i bezalkoholnih pića, obradi voća i povrća.

Drugi značajan segment čine pumpe namenjene farmaceutskoj industriji, gde zbog samog procesa vladaju ekstremni uslovi koje standardi proizvodnje nameću. No, i tu Packo ima rešenja koja podrazumevaju sterilne pumpe od nerđajućeg čelika sa standardnom završnom obradom površine od 0.4 μm, i setom svih neophodnih sertifikata.

Packo pumpe za specifične procese:

  • SFP2 i SFP3 za mešanje i transport, sa jednom pumpom se obavljaju dva procesa, idelane za mešanje fluida različitih specifičnih težina (npr. voda i med), različitih viskoznosti ( ulje i maslac) itd;
  • MCP pumpa – sa hidrauličnim pogonom je specijalno konstruisana za vatrogasne birgade;
  • RMO pumpe – malih dimanzija, za montažu na cisterne za istakanje, sa mogućnošću hidrauličnog pogona;
  • IMO pumpa – verzija bez mehaničkog zaptivača, za termalna ulja i do 200 C;
  • LIN pumpa – za transport krhkih proizvoda (voće, povrće, živa riba…);

Pored ovih, Packo pumpe nalaze primenu u procesima prerade otpadnih voda, proizvodnje biogasa, i mnogih drugih industrijskih grana.

U saradnji sa inženjerima i stručnjacima iz Packo Pumps, pronaći ćemo pravu pumpu za Vašu aplikaciju. Za više informacija možete nas kontaktirati.

Kao ovlašćeni distributer i servisni centar proizvođača Packo za tržište Srbije, u mogućnosti smo da Vam ponudimo adekvatan i stručan izbor pumpi za svaku aplikaciju. U ponudi takođe imamo i originalne rezervne delove, kao i uslugu servisa.   

Više detalja o proizvodima kompanije Packo Pumps možete pronaći na njihovoj internet prezentaciji ili nas kontaktirajte.