Dellmeco je engleski proizvođač membranskih pumpi na vazdušni pogon. U ponudi su Atex sertifikovane pumpe izrađene od polietilena, PTFE, aluminijuma, livenog gvožđa i nerđajućeg čelika AISI 316.

Dellmeco pumpe se primenjuju u raznim granama industrije: hemijska i petrohemijska industrija, farmacija, rudarstvo i energetika, papirna, keramička, prehrambena i indrustrija alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i prerada otpadnih voda.

Osnovne karakteristike i prednosti Dellmeco pumpi

  • kompaktan dizajn – zauzimaju minimalan prostor
  • pumpaju sve – od vode do veoma agresivnih materijala sa čvrstim česticama
  • bezbedne za rad u zapaljivim sredinama – pošto ih pokreće komprimovani vazduh, ne postoji opasnost od varničenja
  • bez oštećenja trpe rad na suvo
  • protok pumpe se podešava regulacijom dotoka komprimovanog vazduha koji pokreće pumpu
  • ne zahtevaju podmazivanje
  • veoma su jednostavne za održavanje
Proizvodi

Pumpe izrađene od polietilena i PTFE

Otporne su na veoma agresivne hemikalije kao što su kiseline, ulja, rastvori, boje, mulj, čak i materijali koji sadrže čvrste čestice kakve su otpadne vode. Ove pumpe se koriste i za transport praškastih materijala. Mogućnost rada sa fluidima temperature od -40C do +120C, i radnim pritiskom do 6 bara. Transport fluida viskoznosti do 20.000 mPas.

Kućište koje dolazi u dodir sa fluidom se izrađuje od polietilena i teflona sa varijantama za rad u zapaljivim sredinama (ATEX).

Pumpe za higijenske aplikacije

Pumpe iz ove serije su posebno dizajnirane za primenu u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, prehrambenoj i industriji alkoholnih i bezalkoholnih pića. Proizvedene su od elektropoliranog nerđajućeg čelika. Konstruisane su tako da se lako mogu rasklopiti radi pregleda pumpe i ručnog čišćenja. Pumpa se takođe može priključiti na sistem direktnog pranja ili sterilizacije bez rastavljanja (CIP i SIP), a nakon obavljenog pranja pumpa se može okrenuti i izdrenirati.U slučaju da je potrebno zagrevanje ili hlađenje transportovanog fluida, bočni delovi pumpe, kao i usis i potis mogu da se zagrevaju. Kao medijum za regulisanje temperature može da se koriste voda, vodena para ili ulje.

Pumpe sa metalnim kućištem

Atex sertifikovane pumpe na vazdušni pogon proizvode se od aluminijuma, aluminijuma presvučenog teflonom, livenog gvožđa, nerđajućeg čelika AISI 316.  Pored nežnog transporta fluida, izdvaja se i malom potrošnjom pogonskog vazduha. Mogućnost rada sa fluidima temperature od -40C do +120C, i radnim pritiskom do 16 bara

Kao ovlašćeni Dellmeco distributer i servisni centar za tržište Srbije, u mogućnosti smo da Vam ponudimo adekvatan i stručan izbor pumpi za svaku aplikaciju. U ponudi takođe imamo i originalne rezervne delove, kao i uslugu servisa.

Više detalja o proizvodima kompanije Dellmeco možete pronaći na njihovoj internet prezentaciji ili nas kontaktirajte.