Dellmeco je engleski proizvođač membranskih pumpi na vazdušni pogon. U ponudi su Atex sertifikovane pumpe izrađene od polietilena, PTFE, aluminijuma, livenog gvožđa i nerđajućeg čelika AISI 316.

Dellmeco pumpe se primenjuju u raznim granama industrije: hemijska i petrohemijska industrija, farmacija, rudarstvo i energetika, papirna, keramička, prehrambena i indrustrija alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i prerada otpadnih voda.

Osnovne karakteristike i prednosti Dellmeco pumpi

  • kompaktan dizajn – zauzimaju minimalan prostor
  • pumpaju sve – od vode do veoma agresivnih materijala sa čvrstim česticama
  • bezbedne za rad u zapaljivim sredinama – pošto ih pokreće komprimovani vazduh, ne postoji opasnost od varničenja
  • bez oštećenja trpe rad na suvo
  • protok pumpe se podešava regulacijom dotoka komprimovanog vazduha koji pokreće pumpu
  • ne zahtevaju podmazivanje
  • veoma su jednostavne za održavanje
Proizvodi

Pumpe izrađene od polietilena i PTFE

Otporne su na veoma agresivne hemikalije kao što su kiseline, ulja, rastvori, boje, mulj, čak i materijali koji sadrže čvrste čestice kakve su otpadne vode. Ove pumpe se koriste i za transport praškastih materijala.

Kućište koje dolazi u dodir sa fluidom se izrađuje od polietilena i teflona sa varijantama za rad u zapaljivim sredinama (ATEX).

Pumpe za higijenske aplikacije

Pumpe iz ove serije su posebno dizajnirane za primenu u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, prehrambenoj i industriji alkoholnih i bezalkoholnih pića. Proizvedene su od elektropoliranog nerđajućeg čelika. Konstruisane su tako da se lako mogu rasklopiti radi pregleda pumpe i ručnog čišćenja. Pumpa se takođe može priključiti na sistem direktnog pranja ili sterilizacije bez rastavljanja (CIP i SIP), a nakon obavljenog pranja pumpa se može okrenuti i izdrenirati.

Pumpe sa metalnim kućištem

Atex sertifikovane pumpe na vazdušni pogon proizvode se od aluminijuma, aluminijuma presvučenog teflonom, livenog gvožđa, nerđajućeg čelika AISI 316.

Kao ovlašćeni Dellmeco distributer i servisni centar za tržište Srbije, u mogućnosti smo da Vam ponudimo adekvatan i stručan izbor pumpi za svaku aplikaciju. U ponudi takođe imamo i originalne rezervne delove, kao i uslugu servisa.

Više detalja o proizvodima kompanije Dellmeco možete pronaći na njihovoj internet prezentaciji ili nas kontaktirajte.