Hemijska industrija

Pumpe u hemijskoj industriji transportuju, doziraju ili cirkulišu veoma zahtevne fluide. U pitanju su najčešće agresivne hemikalije, fluidi sa čvrstim česticama, zapaljivi ili veoma gusti fluidi. Mnogi od njih su opasni po okolinu ili podrazumevaju rad u zapaljivim sredinama. 

Zbog svega navedenog, izbor pumpi za hemijsku industriju podrazumeva ne samo specifične zahteve po pitanju materjala od kog su izrađene i samog dizajna pumpi, već se posebna pažnja mora posvetiti bezbednosti ljudi koji njima rukuju, kao i njihove okoline. 

Više od deset godina iskustva u izboru pumpi i duga lista referenci u hemijskoj industriji garant su da ćemo pronaći najoptimalnije rešenje i za najzahtevnije aplikacije.

 

Pumpe u hemijskoj industriji, upravo zbog prirode fluida koje transportuju, moraju raditi besprekorno. Naš servis je opremljen za izlazak na teren u slučaju kvara na pumpama, ali isto tako uz ostale usluge nudi redovno održavanje, kao garant da se nepredviđene situacije neće desiti. Više o servisu na posebnoj strani.