Finish Thompson Inc. je jedan od vodećih proizvođača pumpi za istakanje fluida iz buradi i magnetno kuplovanih centrifugalnih pumpi, namenjene transportu širokog opsega fluida – od vode do agresivnih hemikalija.

Centrifugalne pumpe se izrađuju od nerđajućeg čelika, polipropilena, PVDF-a ili presvučene ETFE-om radi otpornosti na koroziju. Ove samousisne pumpe imaju opciju ugradnje ležajeva koji dozvoljavaju produženi rad na suvo.

FTI pumpe za istakanje iz buradi imaju patentiranu spojnicu koja omogućuje brzu instalaciju i jednostavnu upotrebu. Izrađuju se od PVC-a, polipropilena, PVDF-a, nerđajućeg čelika, sa različitim opcijama izrade statora u zavisnosti od viskoznosti fluida.

 

Centrifugalne plastične pumpe sa magnetnom spojnicom serije DB

Centrifugalne pumpe proizvođača Finish Thompson serije DB se koriste u radu sa agresivnim i korozivnim fluidima. Pumpe imaju robusnu i jednostavnu konstrukciju, mogu da rade na suvo bez fluida, imaju visok stepen efikasnosti do 70%, spojnice su izrađene od kvalitetnih neodijumskih magneta, sa 5 godina proizvođačke garancije. Korišćenje i održavanje pumpi je jednostavno i jeftino, sa malim brojem rezervnih delova. Moguć izbor više različitih materijala kućišta, radnog kola i zaptivnih elemenata, uz standardne tipove priključaka (navoj, prirubnica,…) prilgođene vašem cevovodu.

 

Samousisne centrifugalne pumpe sa magnetnom spojnicom serije SP

Samousisne centrifugalne pumpe proizvođača Finish Thompson, serije SP karakteriše velika snaga, uz minimalnu potrošnju energije i visoku efikasnost.

 

Proizvođačka garancija od 5 godina, obezbeđuje sigurnost prilikom izbora i ugradnje ovih pumpi na najzahtevnijim aplikacijama, kao što je transport fluida iz podzemnih rezervoara, pražnjenje transportnih cisterni ili vagona (preko gornjeg otvora ili donjeg priključka), bez opasnosti od curenja ili zagušenja usled pojave vazduha u usisnoj cevi ili samom fluidu. Pumpe takođe mogu da rade na suvo bez fluida zbog posebne konstrukcije radnog kola.

Usisna visina pumpi je do 7.5 m, uz vrlo kratko punjenje radnog kola pumpe cc 90 sekundi. Magnetna spojnica obezbeđuje sigurnost u radu sa agresivnim fludima, bez opasnosti od curenja. Korišćenje i održavanje pumpi je jednostavno i jeftino, sa malim brojem rezervnih delova. Moguć izbor više različitih materijala kućišta, radnog kola i zaptivnih elemenata, uz standardne tipove priključaka (navoj, prirubnica,…) prilgođene vašem cevovodu.

 

Pumpe za istakanja iz buradi, serije EF

Vertikalne pumpe za istakanje, serije EF proizvođača Finish Thompson – obezbeđuju lako i brzo pražnjenje različitih tipova pakovanja za transport tečnosti – kanistera, buradi, IBC kontejnera,…Idelna zamena za ručne pumpe. Različiti materijali usisnih cevi ( polipropilen, PVDF, nerđajući čelik 316,…) čine ih pogodnim za rad sa različitim agresivnim tečnostima i hemikalijama. Motori sa mogućnošću podešavanja brzine (kapaciteta), male težine i jednostavni za montažu.

 

Pumpe za istakanja iz buradi, serije PF

Vertikalne pumpe za istakanje, serije PF, proizvođača Finish Thompson, imaju visoke performanse. Dvostruko usisno radno kolo obezbeđuje veliki protok i visinu dizanja tečnosti na potisu. Različiti materijali usisnih cevi (polipropilen, PVDF, nerđajući čelik 316,…) i zaptivnih elemenata obezbeđuje pouzdan rad sa agresivnim i korozivnim tečnostima, kiselinama, bazama,…Mogućnost rada sa fluidima čija viskoznost ide do 2000 cP korišćenjem motora serije M58P/M59P motors. Pumpe se mogu koristiti i u prehrambenoj industriji, pošto poseduju FDA certifikat.

 

Pumpe za istakanje iz buradi, serije HVDP

Vertikalne pumpe za istakanje iz buradi serije HVDP su namenjene za rad sa fludima viskoznosti do 100.000 cP. Pumpe imaju različite tipove mehaničkih zaptivača koji obezbeđuju siguran rad pumpi bez curenja fluida. Veliki izbor pogonskih motora sa mogućnošću lake montaže. Opcija ugradnje odstojnika ukoliko se pumpe koriste za pražnjenje buradi koja imaju sterilna najlonska pakovanja. Pumpe se mogu koristiti i u prehrambenj industriji, pošto poseduju FDA certifikat.

Ostral Vam nudi adekvatan i stručan izbor pumpi za svaku aplikaciju. U ponudi takođe imamo i originalne FTI rezervne delove, kao i uslugu servisa.

Više detalja o proizvodima kompanije FTI možete pronaći na njihovoj internet prezentaciji  ili nas kontaktirajte.