Watson-Marlow dozirne peristaltičke pumpe

Watson-Marlow peristaltičke pumpe se koriste za precizna doziranja različitih fluida u industrijskim i laboratorijskim aplikacijama. Pumpe imaju širok opseg kapaciteta i veliki izbor materijala creva za najzahtevnije fluide.

Peristaltičke pumpe Watson-Marlow mogu da rade bez fluida, nema opasnosti od zagušenja ukoliko u fluidu ima gasne faze ili pene, otporne su na abrazivne čestice. Preciznost doziranja ovih peristaltičkih pumpi je 0,5 do 1% od zadatog protoka. Brza zamena creva i lako čišćenje ili sanitizacija, čini peristaltičke pumpe Watson Warlow idealnim izborom za rad u prehrambenoj industriji, farmaciji ili biofarmaciji, za transport ili doziranje osetljivih ili sterilnih fluida. Prolaskom kroz peristaltičku pumpu fluidi ne gube svoju strukturu ili homogenost, što je vrlo bitno ukoliko imamo fluide koji se sastoje od više komponenti.

Zahvaljujući širokom opsegu kapaciteta, sa peristaltičkim pumpama Watson Marlow, moguća su doziranja u rasponu od 0.01 μl/min do 8000 l/h. U nekim slučajevima moguće je samo sa jednom pumpom i sa nekoliko creva različitog unutrašnjeg prečnika, postići širok opseg protoka uz podešavanje brzine pogonskog motora u rasponu od 3450 : 1. To je još jedan od razloga zašto Watson-Marlow ulaže toliko truda u razvoj sopstvenih creva za peristaltičke pumpe i proširuje njihovu ponudu.

Maksimalni pritisak koje mogu da postignu peristaltičke pumpe proizvođača Watson Marlow je 7 bar-a.

U zavisnosti od radne sredine, peristaltičke pumpe Watson-Marlow mogu da budu ATEX certifikovane, kao i sa povećanom klasom zaštite od vlage i prašine – IP66. Ovo ih čini najboljim izborom i u najzahtevnijim industrijama.

Takođe, Watson-Marlow peristaltičke pume se mogu isporučivati sa DC ili AC pogonskim motorima, uglavnom za potrebe ugradnje na različite tipove mašina. Pumpe se u ovakvim slučajevima prilagođavaju potrebama svakog kupca posebno, po pitanju veličine, načina kontrole, ugradnje,…

Peristaltičke pumpe Watson-Marlow imaju primenu u sledećim industrijskim oblastima:

· farmacija i biotehnologija

· proizvodnja industrijske i kućne hemije

· keramička industrija

· tretman pitkih i otpadnih voda

· proizvodnja mašina i opreme

· rudarstvo

· proizvodnja papira, štampanje, pakovanje

· proizvodnja hrane i pića

· boje i lakovi

Ostral Vam nudi adekvatan i stručan izbor pumpi za svaku aplikaciju. U ponudi takođe imamo i originalna creva i rezervne delove za Watson Marlow pumpe, kao i uslugu servisa.

Više detalja o proizvodima kompanije Watson Marlow možete pronaći na njihovoj internet prezentaciji, ili nas kontaktirajte.