Crevne pumpe ili peristaltičke pumpe

Firma Bredel je vodeći i najveći svetski proizvođač peristaltičkih pumpi. Bredel peristaltičke pumpe mogu da se koriste za transport agresivnih i abrazivnih fluida, ali i za nežan transport osetljivih fluida u prehrambenoj industriji ili biotehnološkim procesima.

Firma Bredel je inovator u razvoju peristaltičkih pumpi i samog principa transporta fluida potiskivanjem kroz crevo. Tokom godina razvoja i ulaganja u unapređenje postojećih konstrukcija, Bredel peristaltičke pumpe su postale sinonim za ovaj tip pumpi u pojedinim industrijama, kao što su prehrambena industrija i pivarstvo, keramička industrija, doziranje hemikalija u postrojenjima za tretman otpadnih voda.

Peristaltičke pumpe obezbeđuju nežan transport fluida, visok stepen higijene bez curenja fluida van kućišta pumpe, lako održavanje i brz servis.

Pumpe se takođe mogu koristiti za precizna doziranja ili transport agresivnih ili abrazivnih fluida sa greškom od max ± 1% od zadate vrednosti.

Održavanje Bredel peristaltičkih pumpi je lako, uz obezbeđen lokalni servis i delove sa lagera u Srbiji.

Pumpe mogu da rade bez fluida, i bez opasnosti od oštećenja, čime se umnogome pojednostavljuje instalacija i praćenje rada pumpi.

Patentirani dizajn peristaltičkih pumpi Bredel serije SPX se odlikuje montažom pumpe na pogonski motor-reduktor preko posebng ojačanog ležaja na samom kućištu pumpe. Na taj način je obezbeđen duži radni vek pumpe i mogućnost rada pod većim opterećenjima nego što je slučaj sa peristaltičkim pumpama drugih proizvođača. Takođe pumpa ima manje dimenzije, robusniju konstrukciju i duži radni vek.

Osnovne karakteristike:

  • Visina dizanja na usisu do 9.14m
  • Radni pritisak do 16 bara.
  • Rad na suvo bez oštećenja pumpe
  • Pumpanje abrazivnih supstanci
  • Pumpanje agresivnih, korozivnih i reaktivnih supstanci
  • Pumpanje fluida sa čvrstim česticama

Nova serija peristaltičkih pumpi APEX ima aluminijumsko kućište i mogućnost rada sa većim brojem obrtaja tj. većim kapacitetom. Kompaktna konstrukcija i manja težina.

Serija pumpi SPX DuCoNite je odgovor na zahteve hemijske i petrohemijske industrije za pumpom koja može da pouzdano radi sa agresivnim fluidima ili u agresivnim sredinama. Odlikuje ih posebna zaštita površine kućišta i materijali creva.

Prehrambena industrija je čest korisnik peristaltičkih pumpi Bredel zbog njihovog higijenskog dizajna i lakog čišćenja. Pumpe imaju mogućnost preciznog doziranja fluida, lakog CIP pranja i brze zamene creva uz kratke zastoje u proizvodnji. Primenom materijala Bioprene u proizvodnji creva dodatno  je povećana mogućnost primene Bredel peristaltičkih pumpi u različitim aplikacijama u prehrambenoj industriji i proizvodnji alkoholnih i bezalkoholnih pića. Uz sve to CIP serija Bredel peristaltičkih pumpi ima mogućnost protoka do čak 8.500 l/h.

Ostral Vam nudi adekvatan i stručan izbor pumpi za svaku aplikaciju. U ponudi takođe imamo i originalna creva i rezervne delove za Bredel pumpe, kao i uslugu servisa.  

Više detalja o proizvodima kompanije Bredel možete pronaći na njihovoj internet prezentaciji, ili nas kontaktirajte